Categorieën

iDeal

Amandelmeel Sukrin - 500 gram

Amandelmeel Sukrin - 500 gram

Mandelmel is een vetarm, ongeblancheerd amandelmeel op basis van fijn gemalen amandelen, waarbij 80% van de amandelen is verwijderd. Hierdoor wordt het aantal kcal in dit product met de helft gereduceerd. 

Meer details


12,95 € incl. Btw

Sukrin

Amandelmeel is een goed alternatief voor mensen die geen tarwemeel willen of mogen eten.

„Mandelmel“ is een vetarm ongeblancheerd amandelmeel welke bestaat uit fijn gemalen amandelen, waarbij 80% van het vet uit de amandelen is verwijderd. Hierdoor worden het aantal calorieen met 53% gereduceerd ten opzichte van het reguliere amandelmeel. Amandelmeel is zeer veelzijdig en kan gebruikt worden om te bakken en te koken.
Dit biologisch vetgereduceerde amandelmeel bevat dezelfde gezonde vetzuren als amandelen maar in kleinere hoeveelheden.
Amandelmeel heeft een hoog gehalte aan eiwitten (40%) en mineralen zoals magnesium, ijzer, kalium, koper, mangaan en zink.

 

Rijk aan vitaminen, mineralen, vezels en antioxidanten,
Hoog eiwitgehalte, Low Carb, Glutenvrij, Lage GI.

 

Overal waar u meel voor gebruikt kunt u ook amandelmeel voor gebuiken. Amandelmeel gedraagt zich wel een beetje anders dan normaal meel omdat het geen gluten bevat. Gluten zorgen ervoor dat het gist ofwel het deeg kan rijzen. Dit omdat gluten een netwerk van kleine muren hebben die gas- en waterdamp in het deeg vast houden. Gluten fungeren ook als een bindmiddel en maken het deeg makkelijk om mee te werken. Als u een product met gist wilt bakken zoals bijvoorbeeld broodjes kunt u 10-20% van de tarwemeel vervangen door amandelmeel. U moet dan wel de hoeveelheid vochtige ingrediënten laten stijgen met ongeveer 5-10%.
Alle recepten zonder gist zijn dus heel geschikt voor amandelmeel. U kunt tot 100% van het meel vervangen door amandelmeel maar omdat amandelmeel zo vezelrijk is absorbeert het meer vocht, tot twee keer zo veel als andere soorten meel. U dient de hoeveelheid amandelmeel te reduceren met 50-60% of de hoeveelheid vloeistof in het recept verdubbelen. Wees u ervan bewust dat producten met 100% amandelmeel minder goed binden als gewoon meel.    Tip: voeg wat extra bindmiddel toe zoals Fiberfin van Benvital!


Voedingswaarde per 100 gram:

230 kcal

eiwit 40 gram

koolhydraten 8 gram

vet 11 gram

 

Inhoud: 500 gram