Categorieën

iDeal

Fibrex Voedingsvezel Natufood

Fibrex Voedingsvezel Natufood

Fibrex is een uit de suikerbiet bereid product dat van nature rijk is aan voedingsvezel. Door 2 à 3 eetlepels Fibrex toe te voegen aan de voeding wordt voorzien in de dagelijks benodigde hoeveelheid voedingsvezels van 20-30 gram. 

Meer details


5,49 € incl. Btw

Natufood


Fibrex is een uit de suikerbiet bereid product dat van nature rijk is aan voedingsvezel. Fibrex is een natuurlijke aanvulling op de dagelijkse hoeveelheid voedingsvezels. De normale behoefte aan voedingsvezels bedraagt 10 à 30 gram per dag. Door 2 à 3 eetlepels Fibrex toe te voegen aan de voeding wordt voorzien in de dagelijks benodigde hoeveelheid.

Fibrex is glutenvrij en kan worden toegepast in een glutenvrij dieet. Fibrex bevat geen fytinezuur, zodat de opname van mineralen en sporenelementen niet wordt verstoord. Fibrex is neutraal van smaak en kan worden toegevoegd aan soepen, yoghurt, fruitsap, bereiding van brood, gebak, gehakt, omelet etc. Fibrex heeft een lage energetische waarde, slechts 54 kcal / 100 g (4,32 kcal/8 g = één eetlepel) en kan worden gebruikt in een energiebeperkt dieet.

Het gebruik van Fibrex heeft een aantal positieve eigenschappen. Het draagt zorgt voor o.a. een regelmatige stoelgang, een groot verzadigingsgevoel en een constante bloedglucosespiegel.


Fibrex is verkrijgbaar in zakken van 400 gram.

� Fibrex heeft een lage energetische waarde, slechts 54 kcal / 100 g (4,32 kcal/8 g = één eetlepel) en kan worden gebruikt in een energiebeperkt dieet.
� Fibrex is neutraal van smaak en kan worden toegevoegd aan soepen, yoghurt, fruitsap, bereiding van brood, gebak, gehakt, omelet etc.
� Fibrex bevat geen fytinezuur, zodat de opname van mineralen en sporenelementen niet wordt verstoord.
� Fibrex is glutenvrij en kan worden toegepast in een glutenvrij dieet.

 

Recept voor lowcarb ontbijtkoek:

50 gr fibrex
1 ei
200 ml. water
10 gr lijnzaad
10 gr psyllium

16G bakpoeder
eetlepel olijfolie
snufje zout
koekkruiden

eventueel wat zoetstof

 

Fibrex laten weken in water

Eieren,water, zout, boter, kaneel, kruiden en zoetstof mixen, dan fibrex, lijnzaad en psylliumvezels erbij en 10 minuten laten weken. Dan bakpoeder erbij.

Kan in muffinvormpjes of in een bakblik , een laag van 1 cm hoog en snij er later plakken van.

45 minuten in voorverwarmde oven 175 graden.